Як зварити гарбузову кашу?

У динтинстві у мене було 2 найулюбленіші страви це шкоринка домашнього хліба з смальцем натерта часником та гарбузова каша.

 

Рецепт приготування грабузової каші отримав від своєї бабусі.

Слід зауважити, що не всі гарбузи згодяться для приготування каші, найкраще підходять ті які мають вигляд грушки і на смак вони солодкі, їх приємно навіть їсти сирими.

 

 

гарбуз кільцями  

1. Чистимо гарбуза та нарізаємо кільцями.

 

Як почистити гарбуза

нарізаємо гарбуза кубиками  

 2. Нарізаємо кубиками, чим дрібніше тим швидше звариться гарбуз.

Але і нарізати дрібно дуже важко.

Гарбуз кубиками  

 3. Закидаємо все в каструлю та заливаємо водою.

(Не наливайте воду з під крану!)

 

Варимо 15 хв.

мнемо гарбуза  

 4. Знімаємо з плити, зливаємо воду, але обов'язково потрібно трішки залишити на дні максимум 100гр. Далі кладемо на підлогу та переминаємо.

гарбузова каша  

 5. Кладемо знову на вогонь, доливаємо 100-200 грм молока, перемішуємо. За смаком можна добавити і ложку цукру - залежить від гарбуза!

гарбузова каша  

 6. Добавляємо 3-4 столові ложки кукурудзяної муки чи манки і помішуючи нашу гарбузову смакоту варимо ще 5 хв.

 

Замість кукурудзяної муки чи манки можа добавити звареного раніш пшона.

гарбузова каша  

 7. І ось вона - ГАРБУЗОВА КАША! :smailuk34:

Калорійність гарбузової каші:

Енергетична цінність гарбуза така, що навряд чи варто замислюватися про те, чи зашкодить фігурі ця смакота.

Калорійність гарбузової каші складає всього лише 28 ккал на 100 гр. продукту

А сира м'якоть гарбуза вміщує всього 22 ккал.


------
оцінило: 0 люд.