Як зварити гарбузову кашу?
admin 9 729 1У динтинстві у мене було 2 найулюбленіші страви це шкоринка домашнього хліба з смальцем натерта часником та гарбузова каша.
Рецепт приготування грабузової каші отримав від своєї бабусі.
Слід зауважити, що не всі гарбузи згодяться для приготування каші, найкраще підходять ті які мають вигляд грушки і на смак вони солодкі, їх приємно навіть їсти сирими.
1. Чистимо гарбуза та нарізаємо кільцями.
|
||
2. Нарізаємо кубиками, чим дрібніше тим швидше звариться гарбуз. Але і нарізати дрібно дуже важко. |
||
3. Закидаємо все в каструлю та заливаємо водою. (Не наливайте воду з під крану!)
Варимо 15 хв. |
||
4. Знімаємо з плити, зливаємо воду, але обов'язково потрібно трішки залишити на дні максимум 100гр. Далі кладемо на підлогу та переминаємо. |
||
5. Кладемо знову на вогонь, доливаємо 100-200 грм молока, перемішуємо. За смаком можна добавити і ложку цукру - залежить від гарбуза! |
||
6. Добавляємо 3-4 столові ложки кукурудзяної муки чи манки і помішуючи нашу гарбузову смакоту варимо ще 5 хв.
Замість кукурудзяної муки чи манки можа добавити звареного раніш пшона. |
||
7. І ось вона - ГАРБУЗОВА КАША! :smailuk34: |
Калорійність гарбузової каші:
Енергетична цінність гарбуза така, що навряд чи варто замислюватися про те, чи зашкодить фігурі ця смакота.
Калорійність гарбузової каші складає всього лише 28 ккал на 100 гр. продукту
А сира м'якоть гарбуза вміщує всього 22 ккал.