Як правильно зварити гречку?
admin 1 269 0Майстер клас по приготуванню гречки, щоб вона була розсипчистою, цілою та зберігала свою форму.
Увесь секрет в приготуванні полягає у формі каструлі (вона має бути вузька в діаметрі) та заливці гречки.
1. Ставимо на газ нагріватись чайник з водою щоб закипіла.
2. Висипаємо в каструлю гречки десь на 2см, козаки гречку не перебирають...
3. 2-3 рази заливаємо каструлю водою і зливаємо, разом з сміттям....
4. Промиту гречку заливаємо кипятком щоб вода зверху була вище на 2 см. (добавляємо цукор або сіль, кому для чого... Я взагалі нічого не добавляю)
5. Починаємо варити. Уся варка максимум 10 хв.
6. Спочатку кришку не накриваємо або наполовину, щоб виходив пар. Як тільки вода порівняється з гречкою (десь на 5 хв.) - перемішуємо і накриваємо кришку повністю.
7. Через 2 хвилини знімаємо кришку і весь час помішуємо гречку - поки уся вода не википить.
8. Як тільки гречка почне прилипати до дна, вогонь вимикаємо. Гречку ще раз перемішуємо. Накриваємо кришку рушником. Чекаємо 10 хв. - Все готово.