Жарені опеньки рецепт з картоплею....
Getman 2 922 0Жарені опеньки рецепт з картоплею від якого одразу тиче слинка та хочеться нажертись до відвалу...
Коли жінка відсутня в дома і маєш багато вільного часу то можна зайнятись і опеньками, але одразу попереджаю чоловіків які захочуть взятись за цю страву... На кухні потрібно провести 2,5-3 години..... + похід за грибами.
Що нам потрібно для приготування смажених опеньків?
- 7 літрів грибів (маленьке відро - дійничка)
- Третину півлітрової банки збираної сметани (магазина та сіпараторна не підійде)
- 1-2 цибулини, в залежності від розміру.
- Перець, 2 столові ложки солі.
- Пів головки часнику.
Рецепт приготування опеньків з сметаною:
Звичайно спочатку потрібно опеньки назбирати або купити, як у моєму випадку. З дійнички (7 літрів) - вийде повна сковорідка смажених грибів. У жовтні 2018 я за дійничку віддав 90грн.
Ну а далі шановні - мудь. Поки я мив ці гриби та повідрізав болото з ніжок прийшлось перекусити бутербродом...
Ставимо стікати на друшляг, поки стікає біжимо за пивом, або ставимо грітись кастрлю з водою. У мене вийшло таких 2,5 друшляки опеньків.
Ось стільки сміття залишається після промивки грибочків....
Увага... Спочатку я свіжі опеньки ледве затиснув у каструлю - десь на 5 літрів. А потім воно все вварилось - прийшлось навіть воду зливати. Коли грибочки всядуться у воду кидаємо 2 столові ложки солі. (Потім при жарці не потрібно солити)
- Варимо опеньки 25 хв.
Одразу після варки з окропу викидаємо на друшляк щоб вода по максимуму стекла.
- поки ставимо розігрівати сковорідку - без олії!
Спочатку на сковорідку викидаємо самі гриби, без олії, і помішуємо 2-3хв. щоб випарувалась вода.
- Лише після цього доливаємо олії - накриваємо кришкою та смажемо 30-35хв. періодично помішуючи.
Десь на 15 хвилині смаження вкидаємо цибульки (1-2 головки) та перчимо... Якщо при варінні кинули багато солі то більше не солити!
- поки смажуться опеньки - можна чистити картоплю та починати її смажити на іншій сковорідці.
На 25 хвилині жарки грибів добавляємо третину півлітрової банки збираної сметани - кришку більше не накриваємо і смажимо ще 10 хв.
Чому саме збираної сметани ?.... Вона трішки кислувата і грибочки виходять неначе трішки мариновані... На них не буде ніякого нальоту і така смета має залишки кисляку і води - тому грибочки виходять ось такі..... Неначе у власному соку
(За бажанням) - За 2 хвилини до виключення вогню у гриби кидаємо 1-2 дрібно різану головку часника... І накриваємо кришкою.
Звичайно опеньки без картоплі - як жінка без цицьок....
Ну ось і все - Опеньки готові.. Я ще полюбляю з такою стравою різаний свіжий болгарський перець та шмат сала і все це під пиво - мням-ням...