Український портал » УПА » Відео про УПА » Трагічна доля бандерівців
 
Дата:     Переглядів: 2 544    Коментарів: 2   |  

Трагічна доля бандерівців

оцінило: 0 люд.
 

Трагічна доля бандерівців
Трагічна доля бандерівців

У фільмі розповідається про непросту долю українців, що відмовились прогнутись під окупантів та взялись за зброю.

В основу фільму чеські автори на чолі з режисером Алешем Коуделою поклали свідчення очевидців боротьби Української повстанської армії за незалежність України.

 

 У споминах розкриваються складні переплетіння людських доль на тлі безперестанних боїв і драматичних стосунків із місцевим населенням в Україні, а потім у Словаччині та Чехії Нюрнберзький процес-УПА ВОЮВАЛО ЗА НЕЗАЛЕЖНУ Україну 5 липня 1941 у Кракові Степан Бандера був заарештований. Бандеру утримували спочатку у в'язниці, потім — у концтаборі Заксенгаузен, де він перебував до 1944 року. Братів Олександра (доктора політекономії) та Василя (випускника факультету філософії Львівського університету) у 1942 році вбили польські наглядачі-капо у концтаборі Аушвіц

 Андрія Михайловича Бандеру — батька Степана, було вбито радянською владою. Сестер Оксану та Марту-Марію у 1941 р. було заарештовано і заслано до Сибіру Не будь байдужий Українець вони віддали своє життя за тебе а ти байдужий написати кілька слів подяки не будь черствим Українці мої! Дай вам Боже і щастя, і сил.

 

 Можна жити й хохлом, і не згіркне від того хлібина.

 Тільки хто ж колись небо нахилить до ваших могил,

 Як не зраджена вами, зневажена вами Вкраїна?..

 

 

Висловлюю величезні подяки:

- за переклад та створення субтитрів - панові fazza;

- за корекцію та виправлення помилок - панові Lpershyi.

 
 

Реклама:

 

Коментарі: 2

a.g.s.
a.g.s. 29 листопада 2014 00:03
А я дурная не верила что идёт возрождение фашизма! даже сайт сделали. Мрази, выставили убийц детей и стариков как героев.
admin 29 листопада 2014 00:19
Ось це і є справжній фашизм. Ну і мокшам потрібно усвідомити, що лише Бандерівці воювали на своїй землі І вбивали окупантів!

Справжній фашизм
Залишити свій коментар: