Український портал » УПА » Енциклопедія УПА » Літопис УПА. 15 томів. Київська серія.
 
Дата:     Переглядів: 6 421    Коментарів: 1   |  

Літопис УПА. 15 томів. Київська серія.

оцінило: 2 люд.
 

Літопис УПА. 15 томів. Київська серія.
Літопис УПА. 15 томів. Київська серія.

"Літотпис УПА" нараховує 15 томів. Він охоплює тільки документи з архівів України. Серед них є як підпільні, так і радянські документи, що походять з архівів ЦК КПУ (тепер ЦДАГОУ), Жовтневої Революції (тепер ЦДАВОУ) та КҐБ (тепер СБУ). Багато таких матеріалів знаходиться у різних обласних архівах.

Розмір: 444 мб.
Видавництво: Літопис УПА
Формат: pdf,  DjVu

“Літопис УПА” – це спільне видання Об’єднання колишніх Вояків УПА США і Канади та Товариства колишніх Вояків УПА ім. ґен. Тараса Чупринки в США і Канаді. Від початку заснування видавництва появилося 67 томів у трьох серіях. До друку готуються також подальші книги.

Перед Вами друга серія, або нова київська (започаткована в 1995 р.), нараховує 15 опублікованих томів, інші перебувають на різних стадіях підготовки. Вона охоплює тільки документи з архівів України. Серед них є як підпільні, так і радянські документи, що походять з архівів ЦК КПУ (тепер ЦДАГОУ), Жовтневої Революції (тепер ЦДАВОУ) та КҐБ (тепер СБУ). Багато таких матеріялів знаходиться у різних обласних архівах. Серія виходить під ґрифом не лише “Літопису УПА”, але й Інституту української археоґрафіїї ім. М. С. Грушевського, Національної академії наук України, Державного комітету архівів України та Архіву СБУ. Тому книги вміщено також на офіційній веб-сторінці Державного комітету архівів України.

Перша серія (так звана “канадська”або основна) налічує 46 томів. Вона базується на дoкументах, що їх рейдуючі частини або спецкур’єри переправили з України на Захід. Це переважно підпільні документи. Більшість із них походить з Архіву ЗП УГВР. Вийнятком є три томи німецьких документів, один том польських і радянських документів і том документів, які стосуються Кирила Осьмака, Президента УГВР. Три останні томи – 43-ій, 44-ий та 46-ий укладені на основі знайденого під землею в 2004 році підпільного архіву в с. Озерна Тернопільської області. Другою організацією, яка мала багато документів підпілля була ЗЧ ОУН, але з різних причин “Літопис УПА” мав доступ лише до поодиноких документів цієї збірки. Усі намагання налагодити співпрацю з отаманом Тарасом Бульбою-“Боровцем” та ОУН (М) не мали успіху.

Книги першої серії Літопису УПА

зміст кожного тому київської серії книг:

1. У Книзі зібрані Періодичні та Військові Публікації Головного Командування УПА. Документи висвітлюють маловідомі широкому загалу в Україні героїчні сторінки боротьби українських повстанців проти німецьких загарбників та Радянської влади. Повстанські часописи повертаються нам імена українських патріотів, які довго замовчувала Комуністична влада, дають можливість всебічно відтворити Історію України в роки Другої світової Війни.
Рік випуску: 1995
Кількість сторінок: 481


2. У книзі зібрані періодичні та військові публікації Головного Командування УПА. Документи висвітлюють маловідомі в Україні героїчні сторінки боротьби українських повстанців проти німецьких окупантів та радянської влади. Волинь і Полісся: УПА і військова адміністрація 1943-1944. / Волинь и Полісся: УПА и запілля 1943-1944.
Рік випуску: 1999
Кількість сторінок: 724


3. У книзі зібрані документи і матеріали Української Повстанської Армії та її військової адміністрації, які діяли на території Волині і Полісся в період німецької окупації. Боротьба проти УПА і націоналістичного підпілля: директивні документи ЦК Компартії України 1943-1959. / Боротьба проти УПА и націоналістічного підпілля: дерективні документи ЦК Компартії України 1943-1959.
Рік випуску: 2001
Кількість сторінок: 652


4. У книзі зібрані документи і матеріали Центрального Комітету Комуністичної партії (більшовиків) України про організації боротьби з українським національно-визвольним рухом на землях західних областей України протягом 1943-1959 рр.. Документи і супроводжуючі до них матеріали апарата ЦК КП (б) У висвітлюють основні події періоду розгортання і проведення збройного та ідеологічного протидії українським націоналістичним організаціям Комуністичної керівництвом республіки, методи, за допомогою яких ця боротьба здійснювалася. Боротьба проти УПА і націоналістичного підпілля: інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. / Боротьба проти УПА и націоналістичного підпілля: Інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. -Книга перша: 1943-1945. / Книга перша: 1943-1945.
Рік випуску: 2002
Кількість сторінок: 598


5. У книзі зібрані документи з історії боротьби сталінського режиму проти українського національно-визвольного руху протягом 1943-1945 рр.. Всі подані матеріали мають інформаційно-звітний характер і зберігаються у фондах Центрального державного архіву громадських об'єднань України (колишнього Архіву ЦК Компартії України). До збірки увійшли документи апарату Центрального Комітету Комуністичної партії (більшовиків) України, обкомів партії, силових структур (НКВС, НКДБ), повідомлення керівництва радянським партизанським рухом на території України, штабів фронтів і т. д. Боротьба проти УПА і націоналістичного підпілля: інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. / Боротьба проти УПА и націоналістічного підпілля: Інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. -Книга друга :1946-1947. / Книга друга: 1946-1947.
Рік випуску: 2002
Кількість сторінок: 574


6. У книзі зібрані документи з історії боротьби сталінського режиму проти українського національно-визвольного руху протягом 1943-1945 рр.. Всі подані матеріали мають інформаційно-звітний характер і зберігаються у фондах Центрального державного архіву громадських об'єднань України (колишнього Архіву ЦК Компартії України). До збірки увійшли документи апарату Центрального Комітету Комуністичної партії (більшовиків) України, обкомів партії, силових структур (НКВС, НКДБ). Боротьба проти УПА і націоналістичного підпілля: інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. / Боротьба проти УПА и націоналістічного підпілля: Інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. -Книга третя: 1948. / Книга третя: 1948.
Рік випуску: 2003
Кількість сторінок: 512


7. У книзі зібрані документи з історії боротьби сталінського режиму проти українського національно-визвольного руху протягом 1943-1945 рр.. Всі подані матеріали мають інформаційно-звітний характер і зберігаються у фондах Центрального державного архіву громадських об'єднань України (колишнього Архіву ЦК Компартії України). До збірки увійшли документи апарату Центрального Комітету Комуністичної партії (більшовиків) України, обкомів партії, силових структур (НКВС, НКДБ). Боротьба проти УПА і націоналістичного підпілля: інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. / Боротьба проти УПА и націоналістичного підпілля: Інформаційні документи ЦК КП (б) У, обкомів партії, НКВС-МВС, МДБ-КДБ. -Книга четверта: 1949-1959. / Книга четверта: 1949-1959.
Рік випуску: 2003
Кількість сторінок: 716


8. У книзі зібрані документи з історії боротьби сталінського режиму проти українського національно-визвольного руху протягом 1943-1945 рр.. Всі подані матеріали мають інформаційно-звітний характер і зберігаються у фондах Центрального державного архіву громадських об'єднань України (колишнього Архіву ЦК Компартії України). До збірки увійшли документи апарату Центрального Комітету Комуністичної партії (більшовиків) України, обкомів партії, силових структур (НКВС, НКДБ). Волинь, Полісся, Поділля: УПА та військова адміністрація 1944-1946. / Волинь, Полісся, Поділля: УПА та запілля 1944-1946.-Документи і матеріали.
Рік випуску: 2006
Кількість сторінок: 1448


9. У книзі зібрані документи керівництва УПА-Північ та УПА-Південь, крайового проводу ОУН ПЗУЗ і НВРО, а також підлеглих підрозділів і структур, які діяли на території Волині, Полісся і Поділля в 1944-1946 рр.. Боротьба проти повстанського руху і націоналістичного підпілля: протоколи допитів заарештованих радянськими органами державної безпеки керівників ОУН і УПА. / Боротьба проти Повстанська руху и націоналістічного підпілля: протоколи допитів заарештованих Радянська органами державної безпеки керівників ОУН и УПА.-1944-1945.
Рік випуску: 2007
Кількість сторінок: 897


10. У книзі розміщено документи з архівних кримінальних справ членів Центрального проводу ОУН (Б) М. Степаняка, О. Луцького і П. Дужого, керівників Буковинського проводу ОУН (Б) А. Галицькоі і М. Гайдука, командирів військових округів УПА Ф. Воробця, В. Левковича, О. Польових, Ю. Стельмащука, керівників УПА різних рангів Є. Басюка, Я. Білинський, Д. Витовського, М. Дужого, В. Павлика.
У протоколах з допитів, складених радянськими слідчими, висвітлюються політичні, організаційні, військові та інші питання створення і діяльності УПА на досить великій території - від Полісся на Півночі до Буковини на Півдні, від Київщини на Сході до т.зв. Закерзоння на Заході. Життя і боротьба генерала "Тараса Чупринки" (1907 - 1950). / Життя і боротьба генерала "Тараса Чупринки" (1907 - 1950). -Документи і матеріали.
Рік випуску: 2007
Кількість сторінок: 815


11. У книзі зібрані документи і матеріали за 1907 - 2005 рр.., Які характеризують основні етапи життя та діяльності керівника українського визвольно-революційного руху в 1943 - 1950 рр.. ген. Романа Шухевича ("Тараса Чупринки") та присвячені його пам'яті. Разом з документами Галузевого державного архіву СБ України до збірника увійшли документи Центрального державного історичного архіву України, м. Львів, і частково - ЦДВО України, а також матеріали, які публікувалися в "Літописі Української Повстанської Армії" (Торонто) і в інших виданнях. Мережа ОУН (б) i запілля УПА на території ВО "Заграва", "Турів", "Богун" (серпень 1942 - грудень 1943 рр..). / Мережа ОУН (б) і військової адміністрації УПА на території ВО "Заграва", "Турів", "Богун" (серпень 1942 - грудень 1943 рр..).-Документи.
Рік випуску: 2007
Кількість сторінок: 848


12. В книгу увійшли 353 раніше не опублікованих документів з різних територіальних організаційних груп ОУН (б) і військової адміністрації УПА на Волині й Південному Поліссі (Північно-західні українські землі) за серпень 1942 - грудень 1943 рр.. Джерела являють діловодство Крайового проводу, округів, районів ОУН (б) на СЗУЗ (ПЗУЗ) (серпень 1942 - вересень 1943 рр..), А також округів, надрайонний, районів, кущів, підрайонів і станиць військової адміністрації УПА на СЗУЗ (ПЗУЗ) ( вересень - грудень 1943 р.). Використані в збірнику документи висвітлюють маловідомі в Україні та за її межами героїчні сторінки діяльності українського Руху опору в часи Другої світової війни.
Рік випуску: 2009
Кількість сторінок: 800


13. Збірник містить документи командування і окремих підрозділів, видання преси військового округу "Буг", а також звітно - інформаційні документи керівництва ОУН на Львівщині.
Рік випуску: 2009
Кількість сторінок: 1232


14. У Книзі вміщено 266 нових, невідомих раніше документів керівництва, підрозділів УПА (УПА-Північ), армійського запілля за 1943-1945 рр., Що діяли на північному заході, центрі, північному сході Волині та Південному Поліссі. Джерела висвітлюють малознані сторінки українського визвольного руху середини XX ст. Інформаційний Потенціал документів поглиблює розуміння багатогранних и неоднозначно процесів новітньої світової Історії.
Рік випуску: 2010
Кількість сторінок: 637


15. У даній Книзі, Яка є продовженнмо 9-тої нової серії "Літопису УПА", поміщено 143 документи з архівних кримінальних справ, які зберігаються у фондах ГДА СБУ, на заарештованих и засуджених органами Радянської влади провідних членів ОУН и УПА Павловича Миколу Харітоновича, Павловича-Бабинці Івана Івановича, Ліховського Петра Олександрович, Харкова Віктора Степановича, Ґоляша Григорія Івановича, Матвіїва Юліана Миколайович та Коваля Степана Йосиповича. Пропоновані матеріали мають велику наукову Цінність Як історичне джерело для Вивчення Історії українського національно-визвольного руху 1940-х - 1950-х рр..
Рік випуску: 2011
Кількість сторінок: 837

 

turbobit

Серія виходить під ґрифом не лише “Літопису УПА”, але й Інституту української археоґрафіїї ім. М. С. Грушевського, Національної академії наук України, Державного комітету архівів України та Архіву СБУ. Тому книги вміщено також на офіційній веб-сторінці Державного комітету архівів України.

Літопис УПА – це серійне книжкове видання. Його завдання – опублікувати, з дотриманням джерельної точності, документи й матеріями до історії УПА, а також стимулювати й видавати праці про діяльність УПА та історію України того періоду взагалі. Кожний том або група томів Літопису присвячені окремим темам і мають назву. Частина томів охоплює історію УПА за певний період на більших територіях, як, наприклад, на Волині, в Галичині, на українських землях під Польщею тощо. Кожна з цих територій може мати два-три, а то й більше томів. Додаткова серія книжок буде присвячена загальним темам, або збірникам спогадів, праць, або може бути книжкою одного автора на якусь тему. 

 

Скріншоти з літопису:

 

 

 

 

 

Інші книги по темі УПА

 

Слова для пошуку: УПА, збірник, документи, українські, скачати, свідчення, архівні, летітбіт, ОУН, Волинь, Полісся, війна, підрозділи, фото



 
 

Реклама:

 

Коментарі: 1

Євген
Євген 5 березня 2016 18:15
Де в Українi можна придбати цi книги? Цiкавить перша серiя
Залишити свій коментар: